23 Eylül 2007 Pazar

Bi Tutam Hoşgörü

Malumunuz ramazan ayındayız...Kendileri pek bi bereketli bi aydır her anlamda,nefsimiz için,ruhumuz için,bedenimiz,insanlığımız için son derece bereketlidir ramazan...
Gelin görünki ramazan ayı bazıları için de son derce ii bi sömürü zamanı oluyor."ruyamda evliyalarıı goruomm bolee el ustunde tutolar istanbuluuu bılmem ne hanım (ama gercekten bilmem ne hanım hani gercek anlamda o sunucu kızımızın ismini cismini bilmemiz bize bisey kazandırmayacağı gibi aksine güzel beyinlerimizde bosuna yer kaplama küstahlığını gerceklestirir...)yada "simdi hanım kızım soruna cevap veriyorum orucu hurmayla açacann zeytin ilen değill.."ayyy Abdülmuttalip efendi ben bi kosu hurmamı alım tuh boşuna gitmesin bizim oruc" ve daha nice aslında ramazanın ruhuna hiç bi şekilde katkı sağlamyan ziyanlık diologlar,programlar..
İşte buna benzer bi program,bi bayan ilahi söylüyor sesi baya içli ilahiye yakışıyor hanfendinin sesi belli...Lakin dediğine göre cok tepki görüyormus bazı kesimlerce..
"Allah " diyorum "okusan kabahat okumasan kabahat,atıomu napıo kim ne desin" demem le biri baglanıo ...Kendileri bole ünlümü ünlü bi ulemanın torunlarıymıs ve hatta bilmediğimiz bi yerlerde "top 10 ulema "yapılıoyormus galiba dedeleri bu top onun içindeymiş..:) Diyorki kendinden emin bi sesle "dehşete düştüm bu nasıl olur"
"evet diyorum ilahi okuyan kadına destek vericek nasıl olur neden kınıolar ki "
Ama bomba patlıyor" dinimizce bu günahtır kadın sesını erkeklerın duyması gunahtır ,kadın sesi tahrik eder sadece koro ile cıkmalıdır seslerii"
Sadece şaşkınım algı yollarımı kontrol etme ihtiyacı duyuyorum..Kadın sesi gunah mı tahrık mı ilahiden tahrik olan sapıklar da mı var ne bu böle..
Gerisi önemli değil programda kargasa harala gürele tamda "bilmem ne hanımın "istediği ortam saglandı anlıyacağınız..
Kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz falan filan klişe sozlerden uzak söyleyeceklerim çünkü dinin yüzyılı olmaz..Ama gercek anlamda anlaşılması gereken güzel dinimizde böyle şeylerde yok ya...Yüzyıllar boyunca böyle olmustur kadın narindir,sesi naridir,kadın sesi bazen en cani insanı bile dinginleştirir...Tarih boyunca musikilerin baş seslendiricileri onlar olmuştur bu narin sesleriyle....
Zuhal OLCAY sarkısında "Ademin yediği elma hep benden sorulur ,çünlü adım kadın kadınım hükmüm yoktur..."
Kadınları hükümsüz bırakmayalım ve nolur ramazana yakışır davranalım.Kavga ile dil biraz anlayışla, saygıyla bitirelim su ayı..
Ve belki de hepsinden önemlisi dinimizi "öcü" gibi göstermekten kacınalım,"yapmazsan cehemde yanarsın,kabirde böle yılanlar sarar dört bi yanını"...İslam dini hosgoru dınını yozlastırmyalım ,alet etmeyelim ,ettirmeyelim ve bazılarının dinden soğumasına sebep olmayalım...

2 yorum:

unforgiven dedi ki...

çok güzel bir konudan bahsetmişsin..insanlar dinlerini sadece ramazan ayında hatırlayıp araştırdığı için yalan yanlış bilgilerle dolduruyorlar kafalarını..işin aslı başka..görünenden daha güzel ve kolay aslında ;)

herneysem işte dedi ki...

Benim dedigim gibi di mi güzelim:)
"aslında cok basit" ...